w Flokk Projects - Segerstedthuset
Segerstedthuset

Segerstedthuset is a workplace for approximately 600 employees of Uppsala University.


SA house in the garden. That’s how the concept for Segerstedthuset in the Uppsala Botanic Gardens was put. Home to more than 600 employees of Uppsala University, the building has brought together various departments all under one roof, improving communication and providing them with a welcoming and beautiful working environment.

Working together, interior design firms Indicum & Input Interiör have created a modern workspace, full of light, colour and naturalistic elements to make it an inviting place to work for employees. The core of the building consists of a light open atrium with an eye catching oak staircase which joins together the various floors. A variety of different work zones can be found, from open plan office spaces, rooms designed for group collaboration and more secluded private work areas; quieter areas are located out in the wings, where there is less footfall. Clearly marked paths lead to social spaces including lounges, meeting rooms and coffee stations.

Over 400 RH Logic chairs were installed to the workspace, making it the primary workstation chair. Its credentials as a comfortable and human centred performance chair made it the natural choice for an environment which is all about providing the best for employees. 88 HÅG Capisco chairs complimented the RH Logic in more versatile work zones, paired with sit-stand desking in areas designed for multiple users throughout the day, utilising its ability to function well with minimal adjustments.

To tie in with the Botanic Gardens which surround the building, green tones were a central theme to the project styling, which included vertical gardens throughout the building and grass-like carpets.

Further naturalistic elements included stone flooring and oak furniture & fittings, adding an aura of gravitas to reflect the profile of the university. The primary colours red, blue and yellow were also used on the furniture, floors and fixtures which not only add colour to the environment, but aid in navigation around the building.

Location :

Uppsala University
Sweden

“It’s a triangular shaped house and many of the rooms have sharp angles. We decided to interpret that and take the concept further using geometric shapes in both the furniture and the textiles. At the same time, we knew that it’s difficult to orient yourself when angles aren’t square, as we’re used to. For this reason we used a lot of colour coding in the accent colours across various floors.”
Kristin Östberg, Indicum
Get in Touch

Want to know more about how we can help you?