En hållbar och hälsosam arbetsplats

Här finner du inspiration, råd och tips kring välmående i arbetslivet - oavsett om du arbetar på kontoret eller hemma.

Hemmakontoret är här för att stanna

Vi tror att alla förtjänar en hälsosam arbetsmiljö, även hemma. Med vårt utbud av snygga, bekväma och hållbara stolar har vi något för alla.

HAG_Tion_teletravail_Flokk_France

4 goda råd för en långsiktigt hållbar hemarbetsplats

Allt fler vill att distansarbete ska fortsätta vara en naturlig del av sitt arbetsliv. Även om många som arbetat på distans hittills har nöjt sig med tillfälliga arbetsplatser och rutiner som skapats efter hand, kan det nu behövas en mer permanent lösning för att göra arbetet hemifrån hållbart också över tid. Här ger vi några handfasta råd för att skapa en mer permanent hemarbetsplats.

Läs mer
tion_home_focus_05

HÅG Tion

Tillverkad av 75 % återvunnet och förnybart material samt att den har det lägsta koldioxidavtrycket av någon av våra arbetsstolar gör den till den mest miljövänliga arbetsstolen på marknaden.

HAG Tion -Studio-1218_K2_web[ppt]

Hur ser det perfekta hemmakontoret ut?

Hemmet ses alltmer som en långsiktig arbetsplats för miljontals kontorsanställda runt om i världen. Det har gjort att allt fler funderar på hur de kan förbättra arbetsplatsen hemma och bygger om för att skapa den perfekta arbetsmiljön. Här ger vi råd och inspiration kring några viktiga aspekter för dig som vill designa din egen hemarbetsplats.

Read more
hag-capisco-home-office-01

Flokk om sitt åtagande för miljömässigt hållbar design

Efter mer än 40 års arbete för en bättre miljö är Flokk ledande inom utveckling av hållbara möbler. Flokks hållbarhetsmål för 2030 bygger på en drastisk minskning av företagets koldioxidavtryck genom bland annat minskad energianvändning och ökad användning av återvunnet och förnybart material. Här berättar Lars Roiri, vd på Flokk, och Christian Lodgaard, Flokk SVP Product & Brands om Flokks passion för medveten möbeldesign och ambitiösa framtida mål.

Läs mer
ESG_focus_03

Vad händer nu med vår arbetsplats?

Flokk Future Lab har studerat hur pandemin har påverkat våra arbetssätt samt hur företag och organisationer nu behöver anpassa sig för att bemästra den framtida arbetsplatsens ekosystem.

Läs mer
futureoffice_01

Ladda ner vår whitepaper om återgång till kontoret

Vilka åtgärder behöver arbetsgivaren vidta för att anpassa sig till medarbetarnas förväntningar efter pandemin, och skapa ett mer effektivt ekosystem för arbetsplatsen? Läs om våra tankar runt detta i vårt whitepaper.

WORKSPACE

Hur kan miljövarudeklarationen (EPD) förbättra hållbarheten på din arbetsplats?

Här ger vi en introduktion till miljövarudeklarationer – vad de är, varför de är så viktiga och hur de kan ha en positiv miljöpåverkan i designen av arbetsplatsen.

Läs mer
healthy furniture for a healthy office

Ett samtal med Milla Jonsson om arbetsgivarnas ansvar för arbetsmiljön, också i hemmet.

Milla Jonsson är expert i arbetsmiljörätt och arbetsrätt. Hon arbetar som föreläsare för företag och studenter och som rådgivare och expert till arbetsgivare och organisationer. Hon driver också Arbetsmiljöpodden där hon diskuterar aktuella arbetsmiljöfrågor med gäster. Vi fick en pratstund med Milla Jonsson om arbetsgivarnas ansvar för arbetsmiljön, också i hemmet. Läs vad Milla svarar här.

Läs intervjun med Milla här
Milla Jonsson, arbetsmiljöexpert

Ökat engagemang för hållbarhet och miljö under pandemin

Den pågående pandemin har haft enorm inverkan på hur människor i världen ser på hållbarhet och miljö. Oron för klimatet har ökat och fler förändrar sitt beteende för att påverka. Detta påverkar konsumentbeteenden liksom kraven på företag, organisationer och arbetsgivare.

Läs mer
earth-ga94b5998b_1920-1

Fem anledningar till varför din nästa kontorsstol bör vara byggd för att hålla – länge

Från att spara pengar till att spara på jordens resurser. Vi går igenom de främsta anledningarna till varför du alltid borde välja en kontorsstol som är byggd för att hålla länge.

Läs mer
rh40-sustainability-components

Inspirerande bakgrunder till videomötet

Klicka här för att få massor av fina bilder som du kan använda som bakgrund till ditt nästa videomöte.

Flokk_Teams-Zoom-Background_Home_02
Rörelse och variation
Rörelse och variation HÅG
Please accept marketing cookies to view this content.

Rörelse och variation

Rörelse är inte något vi börjat med för att må bra, utan något vi är födda till. Det är en del av vår natur.

ÖKA VÄLBEFINNANDET NÄR DU ARBETAR HEMIFRÅN

Att arbeta hemifrån har blivit den nya normen för många det senaste året. En del har lyxen att ha ett riktigt hemmakontor, medan andra har arbetat från soffan, sängen, köksbänken eller köksbordet. Att arbeta hemifrån påverkar hur mycket du rör dig, och kan påverka hållning, muskler och allmänt välbefinnande. Vi har därför satt ihop en guide för ökat välmående för dig som arbetar hemifrån.

Läs mer
hag-capisco-home-office-04

Hur du väljer miljövänliga möbler

I en alltmer miljömedveten värld har föremåls ursprung och tillverkning blivit allt viktigare. En ökad förståelse för människornas påverkan på planeten leder till att vi gör mer hållbara och miljövänliga val, nästan oavsett vilket område det gäller, även när vi ska välja möbler.

Läs mer
Green planet earth covered with grass city skyline. Sustainable source of electricity, power supply concept. Eco environmentally friendly technology approach. Elements of this image furnished by NASA-1
 • flokk_focus_snowplough_hag_capisco_09

  HÅG

  Vikten av rörelse och variation på arbetsplatsen, oavsett om det är hemma eller på ett kontor har HÅG känt till i över 30 år. Klicka här för att se vad HÅG kan erbjuda till just din arbetsplats.

  Läs mer
 • rh-mereo-interior-image-green

  RH

  RH har alltid satt människan i fokus. Våra stolar är designade för att hjälpa dig att prestera bättre under arbetsdagen. Klicka här för att bekanta dig med vårt varumärke RH.

  Läs mer
 • Top_photo_0007_Soft Box

  RBM

  RBM's produkter hjälper dig att skapa kreativa och lugna mötesplatser oavsett om det är i loungeområdet, matsalen eller konferensrummet. Klicka här för att se vad RBM kan erbjuda.

  Läs mer
 • Brand__overview__OFFECCT

  Offecct

  Offecct är ett svenskt designföretag som utvecklar unika möbler för inspirerande mötesplatser i hem, kontor och offentliga rum. Tillsammans med utvalda arkitekter och formgivare skapar vi lösningar som ger dig hållbara miljöer för framtiden.

  Läs mer
 • gamingchairs_flokkfocus_rhnewlogic_01

  Bruksanvisningar RH

  Länken nedan tar dig till enkla instruktionsfilmer som hjälper dig att ställa in din RH stol så den passar just dig.

  Bruksanvisningar
 • HAG_291117_00610

  Bruksanvisningar HÅG

  För att du ska få det bästa stödet när du sitter och arbetar är det viktigt att du kan ställa in stolen så den passar just dig. Klicka på länken nedan för att komma till våra enkla instruktionsfilmer.

  Bruksanvisningar
Nyheter

Pressinformtion

Läs de senaste nyheterna från Flokk i Sverige här.

Flokk_oslohq_04_web