En hållbar och hälsosam arbetsplats

Här finner du inspiration, råd och tips kring välmående i arbetslivet - oavsett om du arbetar på kontoret eller hemma.

Vad har vi lärt oss efter ett år med distansarbete?

Ett år har gått sedan kontorsarbetare runtomkring världen skingrades som över en natt. Det är dags att vi frågar oss själva, vad har vi lärt oss efter ett år med distansarbete?

Lär mer
Hag-Capisco-Flokk-14_web_02

Ett samtal med Milla Jonsson om arbetsgivarnas ansvar för arbetsmiljön, också i hemmet.

Milla Jonsson är expert i arbetsmiljörätt och arbetsrätt. Hon arbetar som föreläsare för företag och studenter och som rådgivare och expert till arbetsgivare och organisationer. Hon driver också Arbetsmiljöpodden där hon diskuterar aktuella arbetsmiljöfrågor med gäster. Vi fick en pratstund med Milla Jonsson om arbetsgivarnas ansvar för arbetsmiljön, också i hemmet. Läs vad Milla svarar här.

Läs intervjun med Milla här
Milla Jonsson, arbetsmiljöexpert

Leesman Index: ”Big data” som grund för utformning av arbetsplatser

Leesman Index är världens största databas med information om hur anställda upplever sin arbetsplats. Här berättar Leesmans vd Tim Oldman om Leesman index och hur det har hjälpt arbetsgivare, inredningsdesigners och arkitekter att genom effektiv utformning av arbetsplatser påverka både produktivitet och välbefinnande positivt. Leesman Index ger unik inblick i hur en arbetsplats verkligen fungerar. Vill du veta mer?

Läs mer
leesmanmainpic

Undvik ”Zoomtrötthet” och värk – 5 råd för ökad hälsa

En stor del av svenskarna har nu jobbat hemma under väldigt lång tid, något som innebär fördelar, men också har kan leda till bland annat värk i rygg, nacke eller axlar. En mer okänd risk är så kallad ”Zoomtrötthet” efter alla videomöten. Men det finns hjälp!

Läs mer och ladda ner checklista
home-office_lowres

Fem anledningar till varför din nästa kontorsstol bör vara byggd för att hålla – länge

Från att spara pengar till att spara på jordens resurser. Vi går igenom de främsta anledningarna till varför du alltid borde välja en kontorsstol som är byggd för att hålla länge.

Läs mer
rh40-sustainability-components

Inspirerande bakgrunder till videomötet

Klicka här för att få massor av fina bilder som du kan använda som bakgrund till ditt nästa videomöte.

Flokk_Teams-Zoom-Background_Home_02

Rörelse och variation

Rörelse är inte något vi börjat med för att må bra, utan något vi är födda till. Det är en del av vår natur.

Home office - made easy

Letar du efter en stol som passar till hemmakontoret? Vi har samlat ihop ett urval av våra mest populära produkter för hemmakontoret.

creed_homeoffice_landing

ÖKA VÄLBEFINNANDET NÄR DU ARBETAR HEMIFRÅN

Att arbeta hemifrån har blivit den nya normen för många det senaste året. En del har lyxen att ha ett riktigt hemmakontor, medan andra har arbetat från soffan, sängen, köksbänken eller köksbordet. Att arbeta hemifrån påverkar hur mycket du rör dig, och kan påverka hållning, muskler och allmänt välbefinnande. Vi har därför satt ihop en guide för ökat välmående för dig som arbetar hemifrån.

Läs mer
hag-capisco-home-office-04

Hur du väljer miljövänliga möbler

I en alltmer miljömedveten värld har föremåls ursprung och tillverkning blivit allt viktigare. En ökad förståelse för människornas påverkan på planeten leder till att vi gör mer hållbara och miljövänliga val, nästan oavsett vilket område det gäller, även när vi ska välja möbler.

Läs mer
Green planet earth covered with grass city skyline. Sustainable source of electricity, power supply concept. Eco environmentally friendly technology approach. Elements of this image furnished by NASA-1

Samtal om kontoret: Hur förändras arbetet i framtiden?

Vi pratar med ett antal yrkesverksamma personer inom design, specialiserade på att utforma arbetsplatser, om de förändringar vi alla nu möter i arbetslivet.

Läs mer
DSC_2446-1
 • flokk_focus_snowplough_hag_capisco_09

  HÅG

  Vikten av rörelse och variation på arbetsplatsen, oavsett om det är hemma eller på ett kontor har HÅG känt till i över 30 år. Klicka här för att se vad HÅG kan erbjuda till just din arbetsplats.

  Läs mer
 • rh-mereo-interior-image-green

  RH

  RH har alltid satt människan i fokus. Våra stolar är designade för att hjälpa dig att prestera bättre under arbetsdagen. Klicka här för att bekanta dig med vårt varumärke RH.

  Läs mer
 • Top_photo_0007_Soft Box

  RBM

  RBM's produkter hjälper dig att skapa kreativa och lugna mötesplatser oavsett om det är i loungeområdet, matsalen eller konferensrummet. Klicka här för att se vad RBM kan erbjuda.

  Läs mer
 • Brand__overview__OFFECCT

  Offecct

  Offecct är ett svenskt designföretag som utvecklar unika möbler för inspirerande mötesplatser i hem, kontor och offentliga rum. Tillsammans med utvalda arkitekter och formgivare skapar vi lösningar som ger dig hållbara miljöer för framtiden.

  Läs mer
 • gamingchairs_flokkfocus_rhnewlogic_01

  Bruksanvisningar RH

  Länken nedan tar dig till enkla instruktionsfilmer som hjälper dig att ställa in din RH stol så den passar just dig.

  Bruksanvisningar
 • HAG_291117_00610

  Bruksanvisningar HÅG

  För att du ska få det bästa stödet när du sitter och arbetar är det viktigt att du kan ställa in stolen så den passar just dig. Klicka på länken nedan för att komma till våra enkla instruktionsfilmer.

  Bruksanvisningar
Nyheter

Pressinformtion

Läs de senaste nyheterna från Flokk i Sverige här.

Flokk_oslohq_04_web

Kontakta oss

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig och dina kollegor till en hälsosam arbetsplats? Fyll i dina uppgifter i formuläret här nedan så kommer vi att kontakta dig så fort vi kan.

Gå till Flokk's kontaktsida